VIP-event bij Entre-Deux-Monts – 19/02/2020
24 januari 2020
E-Scan
7 december 2021

Aftermovie Inspiratietour Antwerpen

Featured Video Play Icon

 

Op 21 en 22 november trokken 33 Franse en Belgische start-ups naar Antwerpen voor een tweedaagse vol inspiratie. De ondernemers wierpen een blik op de toekomst van de retailsector en wakkerden hun creativiteit aan tijdens Creative Ville.

Op donderdag bezochten de deelnemers Retailhub, het grootste kennis- én inspiratiecentrum
voor retail in de Benelux. Het belevingscentrum in Antwerpen is dé place to be om inzicht te krijgen in ‘the Future of Shopping’! De ondernemers maakten kennis met de technologische mogelijkheden binnen de retailsector. Ze ontmoetten ‘Alexa’, een smart speaker van Amazon aan wie je alles kan vragen en dat er tevens voor zorgt dat je koelkast nooit leeg is, en een VR-bril waarmee je via virtueel rond de wereld reist.

In de namiddag nam de innovatiecoach van RetailDetail de ondernemers mee naar de bruisende winkelstraten van Antwerpen. Ze proefden er van de allernieuwste trends in het retaillandschap en ontdekten een mix van winkelconcepten in de mode, voeding, horeca, design, wonen en reizen. ’s Avonds bouwden de deelnemers aan hun grensoverschrijdende community tijdens een groepsdiner in het Felix Pakhuis.

Op vrijdag namen ze deel aan de inspiratie- en netwerkconferentie Creative Ville in de Handelsbeurs. Op het event voor ondernemende creatives, georganiseerd door Flanders DC, deelden er tal van prominente toptalenten, jonge helden en zakelijke bruggenbouwers hun ervaringen via talks en break-outsessies.

Alle ondernemers gingen super geïnspireerd naar huis met veel nieuwe grensoverschrijdende contacten en ideeën voor hun eigen onderneming.

Nederlands