Get to know our Cross Border Coachingteam!
24 november 2017
What we’ve learned in Berlin!?
24 november 2017

Throwback to our Summer Inspiration Tour in Berlin

Featured Video Play Icon

 

In juli trokken we samen met een groep van 33 startende ondernemers uit Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen én een aantal West-Vlaamse beleidsmakers op inspiratiemissie naar Berlijn.

Geen betere plek in Europa om oog in oog te staan met de laatste lifestyle trends, technologische ontwikkelingen en het modern ondernemen. Geïnspireerd door deze eigenzinnigheid trekt een nog steeds groeiend aantal ondernemers en artiesten naar deze creatieve metropool.
 

The gallery was not found!

 

Drie dagen lang werden we ondergedompeld in de unieke en creatieve atmosfeer van het ‘European Silicon Valley’, doorkruisten we de stad en ontdekten levendige co-workingspaces, vernieuwende businessconcepten, stadstuinen en unieke retailconcepten. Hoogtepunt van de Inspiratiemissie was de deelname aan het technologiefestival Tech Open Air, een uniek interdisciplinair technologie en startup festival. Dit festival vond plaats in het legendarische Funkhaus, het omroepgebouw in het voormalige Oost-Duitsland. We werden helemaal opgezogen door talloze bedrijven en organisaties die hun meest recente projecten aan ons voorstelden. Van ‘virtual reality, over voeding en gezondheid, fintech, security tot data en ‘future en smart cities’… werkelijk alle sectoren en thema’s kwamen aan bod. Bovendien was het moeilijk kiezen tussen alle interessante sprekers die nog eens 100 verschillende actuele thema’s aan bod brachten. Lees hier het verslag van Joke Verbeke, één van de deelnemers.

Onder de deelnemers heerste een ongelooflijk aangename dynamiek, grensoverschrijdende uitwisseling ten top! In september starten we met het natraject want het is de bedoeling dat de deelnemers hun opgedane kennis en inspiratie nu gaan valoriseren in de dagelijkse praktijk van  hun eigen onderneming.

Deze inspiratiemissie werd georganiseerd in het kader van het project PROGRES (Project Accelerating Growth, Resources and Enterprise Support) met steun van Interregprogramma Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen. In dit project werken 9 partners in de grensoverschrijdende zone samen om zowel pre-starters, starters, groeiers als KMO’s te ondersteunen bij hun groei over de grenzen.

silke.beirens@pomwvl.be

 

Nederlands